Dine rester blir festmåltid for rottene

Rottene liker seg i avløpet når vi forer dem med fett og matrester. Hvis det kastes i matavfallet blir det en verdifull ressurs istedenfor!

Hva er problemet med fett i avløpet?

  1. Rester fra f. eks fårikål, supper og annet matavfall som helles i avløpet er deilig mat for rottene.
  2. Fett fra matrester og matlaging tetter rør og skaper driftsproblem for rørsystem og pumpestasjoner.
  3. Tette rør kan føre til kjelleroversvømmelser og vannskader innomhus. Kloakk kan også renne ut i nærmeste elv eller bekk og forurense vannet.
  4. Tette avløp er kostbart: innsnevrede, nesten tette rør, fører til at pumper bruker mer strøm og blir mer slitt. Heltene som jobber i avløpsavdelingene bruker mye tid på å løse fett-problemene.
  5. Fett som ryddes ut av avløpssystemene må leveres som restavfall, istedenfor at det sorteres og kan brukes som en ressurs.

Vi er gode på kildesortering og har et effektivt renovasjonssystem der avfallet blir hentet hjemme hos deg, for å så bli gjenvunnet til beste både for naturen og lommeboka. Kaster du matrester, fett og søppel i do, er det nesten som å kaste penger i do. Det vil du vel ikke?

Usikker på hvor du skal gjøre av matrester og fett? Mange gode tips her.

 

 

 

Ikke kast penger i do

Søppel og fett som havner i avløpet koster tid og penger å rydde opp. Og renovasjonsavgiften betales dobbelt.

Les mer →

Dine rester blir festmåltid for rottene

Å kaste søppel og fett i do er en enkel utvei, men konsekvensene kan bli katastrofale. Bruker du ikke sunt dovett risikerer du kloakk i kjelleren, forurensning av naturen og rotter på besøk.

Les mer →

Vet du hva som skal i do?

Ta do-quizen her!